KABAK ÇORBASI

Bu çorbayı sanırım 3-4 sene önce Oktay ustanın Yeşil Elma Programın da seğretmiştim. O günden beri hep yaparım. Yiyenler de çok beğeniyorlar. Ben de çok seviyorum. Fakat tarif Oktay ustanınkini aynısı olmayabilir. Zamanla biraz değiştirdim galiba….

Malzemeler:
3 adet kabak
1 adet orta boy soğan
1 adet orta boy patates
1 Su bardağı süt (veya 1 paket çiğ krema)
1 Litre sıcak su
Yarım demet dereotu
Tuz, sıvıyağ


Yapılışı:
Önce soğanları küp küp doğrayıp sıvıyağ da kavuralım. Sonra patatesi soyup küp küp doğrayıp soğanların üzerine ilave edelim ve biraz kavuralım. Daha sonra kabakları soyup küp küp doğrayıp ilave edelim. Güzelce soteleyelim. üzerine 1 litre kaynar suyu ilave edip sebzeler iyice yumuşayana kadar kısık ateşte pişirelim. Sebzeler piştikten sonra ocağı kapatalım. Tüm sebzeleri blendar’dan geçirelim. Ocağın altını yakıp 1 bardak sütümüzü ( veya krema) ekleyelim. Tuzunu koyalım. Kaynadıktan sonra ince ince kıydığımız dereotunu ekleyelim. 1-2 kez karıştırıp servis yapalım.

Afiyet olsun.

2 Comments (+add yours?)

  1. Eylem
    Jun 02, 2009 @ 11:18:13

    bende geçen gün yapmıştım.en güzel tarafı hiç kabak çorbası oldugu belli olmuyor.ellerine saglık.

    Reply

  2. Kendimce
    Jun 03, 2009 @ 10:23:04

    Zeynepçim ellerine sağlık şöyle diyeyim hiç yapmadım ve yemedim bir deneyeceğim ellerine sağlık

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: