ZEYTİNYAĞLI GİRİT KABAĞI DOLMASI

Geçen cumartesi tüm gün evdeydim. Bunu fırsat bilip biraz mutfakta vakit geçirdim. 1 haftadır beni buzdolabında bekleyen girit kabaklarım vardı. Onları doldurmaya karar verdim.

Öncelikle zeytinyağlı dolma için iç hazırladım. Fakat içini bilinçli olarak biraz fazla hazırladım. Amacım kalan içlede küçük bir tencere yaprak sarmaktı. Çok oldu sarma yapmayalı. Çalışan annelerin klasik sorunu vakitsizlik yüzünden sarma falan yapılamıyor tabi. Ama geçen cumartesi dolmayı da sarmayı da yaptım.
Herkesin bir dolmalık iç tarifi olduğunu düşündüğümden içini ayrıntılı yazmıyorum. Çünkü herkes dolmalık içte farklı lezzetlerden hoşlanır. Girit kabağını ilk denememdi ama ben pek beğendim. Kabak sevenlere tavsiye edebilirim.

1 Comment (+add yours?)

  1. Esin (Huysuzbalık)
    Jul 09, 2009 @ 16:04:00

    Ben de hiç denemedim Girit Kabağını. Adanada yok zaten ama İstanbulda görünce deneyeceğim. Sarmadan da dolmadan da aldım birer tane. ellerine sağlık. Bu arada sunumun çok hoş. Sevgiler…

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: