KEPEKLİ, HAVUÇLU KEK

Aslında benim herzaman yaptığım bir havuçlu kek tarifim vardı. Ama geçenlerde içinde daha yoğun havuç olan bir tarif gördüm. Bu sefer onu denemek istedim. Tarif acemi aşçıdan fakat bazı ölçülerini biraz değiştirdim. Tadı enfesti. Yiyenler artık bu kekten yapalım dedi.

Malzemeler:

4 Yumurta

1.5 Su bardağı toz şeker

1 su bardağı sıvıyağ

2 çay kaşığı tarçın

2 çay kaşığı kabartma tozu

1.5 çay kaşığı karbonat

1 çay kaşığı vanilya

1 çay kaşığı tuz

1 su bardağı kepekli un

1 su bardağı un

Yarım su bardağı parçalanmış ceviz

3 su bardağı rendelenmiş havuç

Yapılışı:

Yumurta ve şeker çırpılır. Sonra yağ eklenir ve tekrar çırpılır. Daha sonra un, ceviz ve havuç haricindeki malzemeler eklenir. En son sırasıyla un, ceviz ve havuç eklenir. Büyükçe bir kalıba dökülerek 180 derce fırında 45- 50 dakika pişirilir. Benim düz büyükçe bir kalıbım olmadığından 2 ayrı kalıba döktüm. Aslında böylesi daha iyi oldu. Bir tanesini kandil de anneme götürdüm.

2 Comments (+add yours?)

  1. Kendimce
    Jul 22, 2009 @ 09:18:22

    çok güzel görünüyor eminim tadı da süper olmuştur

    Reply

  2. Esin (Huysuzbalık)
    Jul 27, 2009 @ 11:35:04

    Mis gibi görünüyor kek. Kepekli olması ayrıca güzel bizim gibi diyet yapanlar için. Sevgiler…

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: