CEVİZLİ GÜLLAÇ

Güllacı her ramazan mutlaka 1 ya da 2 kere yaparım. Ben çok severim. ailemizde de benden başka pek yapan yoktur. Cumartesi günü iftara misafirim vardı. Tatlımız tabi ki güllaçtı.
Malzemeler:

250 gr güllaç ( 12 adet)

2 litre süt

350 gr. şeker

1 su bardağı kıyılmış ceviz

üzerini süslemek için Nar

Yapılışı:

Sütü ve şekeri tencereye alıp kaynatın. Kaynadıktan sonra birazcık soğuması için bekletin. Serçe parmağınızı batırdığınızda dayanabiliyorsa sıcaklığı iyi demektir. Tepsinin altına bir kepçe süt dökün ve güllaçları döşemeye başlayın. 1 güllaç yerleştirin 1 kepçe sütle ıslatın. 6. güllaç yufkasından sonra cevizi koyun ve aynı şekilde kalan 6 güllacı da döşeyin. Kalan sütü en üste yayarak dökün. Yarım gün dinlendirin. İyice içini çektikten sonra buzdolabına koyun. Dilimleyip narla süsleyerek servis edin.
Afiyet olsun…

1 Comment (+add yours?)

  1. Eylem
    Aug 31, 2009 @ 10:43:37

    bizimkilere sevdiremedim bir türlü güllaçı.sadece kendim için de yapamıyorum çok geliyor.senden bir dilim aldım.ellerine saglıık.

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: