ÇERKEZ PİLAVI

Bugünler de üzerimde bir rehavet var. Bugün hava kapalı belki de o da etkilemiştir. Bir yandan da ofisimizin yeni yerine alışmaya çalışıyorum. Bu pilavı ilk kez 7-8 sene önce Oktay usta programında yapmıştı. O günden beri hep yapıyorum. Şimdiye kadar tadan herkes beğendi, Bakalım siz de beğenecek misiniz?
Malzemeler:
1 Su bardağı pirinç
1 Su bardağı bulgur
1 Su bardağı arpa şehriye
1 orta boy havuç
sıvıyağ ve tuz

Yapılışı:
Sıvıyağda rendelenen havuç sotelenir. Daha sonra arpa şehriye eklenir. Biraz da o kavrulur, pirinç ve bulgur eklenir. 4 su bardağı kaynamış su eklenir. Tuzu da eklenerek pişmeye bırakılır.
NOT: Bu tarifimi İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ-3 e gönderiyorum.

2 Comments (+add yours?)

  1. Sevil
    Sep 07, 2009 @ 12:50:13

    zeynepcim canım ellerine saglık kolay ve nefis bir tat ellerin dert görmesin

    Reply

  2. Gelibolu17
    Sep 07, 2009 @ 13:14:07

    canım tarifin yayında.
    çok teşekkürler,sevgiler.
    tekrar bekliyorum.

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: