ISLAK KEK

Bu tarif benim her zaman yaptığım bir tariftir. Yalnızca bu sefer yumurtaları bir bardak karışımı ayırdıktan sonra kırdım. Çiğ yumurta yemek hep endişelendiriyordu beni. Ama böyle de tadında hiç bir fark olmadı. Gayet lezzetliydi…

Malzemeler:
2 yumurta

1 su bardağı sıvıyağ

1 su bardağı süt

2 su bardağı un

5 yemek kaşığı kakao

1 paket kabartma tozu
Yapılışı:

Süt Sıvıyağ ve kakaoyu güzelce çırpın. Daha sonra bu karışmdan 1 bardak ayırın. Ayrı bir kapta yumurtaları çırpıp bu karışıma ekleyip karıştırın. Daha sonra unu ve kabartma tozunu ekleyin. Yuvarlak bir borcamı yağlayıp hamuru dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-50 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra sıcakken kalıptan çıkarıp ayırdığımız bir bardak karışımı üzerine yayalım. Ben üzerini pasta şekeri ve hindistan ceviziyle süsledim. Siz başka şekilde de süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun…

4 Comments (+add yours?)

  1. orgucuoyuncakcınine
    Oct 22, 2009 @ 09:00:07

    NEFİS OLMUŞ,BENDE HEP YUMURTASIZ AYIRIRIM.

    Reply

  2. Sevinç
    Oct 23, 2009 @ 00:44:33

    bende yumurtayı pek sevmem hele çiğ olduğunu düşünmek istemiyorum ellerine sağlık canım olsa şimdi çocuklar bayram eder bende tabi🙂
    sevgilerimle…

    Reply

  3. Zehra Karacadağ
    Oct 24, 2009 @ 11:07:32

    nefis görünüyor ellerine sağlık benimde her zaman kullandığım pratik kek tarifim bu :))

    Reply

  4. FERZAN
    Jan 07, 2010 @ 09:19:31

    arkadaşım,ellerine sağlık,hemen deniycem bu tarifi,bende çiğ yumurta olduğu için tedirgin oluyodum ama artık daha rahat yapıcam bu tarif sayesinde,paylaşımın için teşekkürler,sevgiler….

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: