KESTANE KEBAP

Bizim aile de kestane çok sevilir. Sanırım kestaneyi sevmeyen de yoktur. Genelde kestaneyi fırında ya da tava da pişirirdim. Fırında pişmesi 1 saate yakın sürerdi, tavada ise 20 dakika falan. Geçen hafta teyzemlere kestane pişirecektim. Tam fırını yakarken teyzem dedi ki “mikro dalga ya atsana”. Hiç denememiştim. Ama süper oldu herkese tavsiye ediyorum. Buraya da yazmamaın sebebi duymayanlar da duysun istedim.
Bir seferde yarım kilo kestane pişiyor. Önce kestaneleri çizdim. Sonra yıkayıp süzdüm. Mikrodalgaya sığan bir borcama bir sıra olacak şekilde dizdim. Daha sonra en yüksek ayarda 5 dakika pişirdim. Lokum gibi kestaneler hazır. 1 saat beklemek yok artık. İş dönüşü yemekten sonra kestane pişirmeye yorgunluktan üşenirdim ama artık kestaneler 5 dakika da hazır….
Yılbaşında kestane pişreceklere duyurulur….

3 Comments (+add yours?)

  1. Aylin TÜRKŞEN AYSEL
    Dec 28, 2009 @ 11:33:22

    Çok yararlı bir bilgi oldu bu. Ama sorma ihtiyacı duydum, pişirirken kaba su koymuyoruz değil mi?
    Sevgiler

    Reply

  2. Zeynep
    Dec 28, 2009 @ 12:16:57

    Hayır su koymuyoruz. Susuz pişiyor ve tadı çok güzel oluyor.

    Reply

  3. Esin (Huysuzbalık)
    Dec 29, 2009 @ 18:31:57

    Çoook pratik gerçekten de ben de fırında saatlerce pişiririm. Mikrodalgam yok henüz ama alırsam ilk denenecek şeylerden birisi de kestane🙂 Sevgiler…

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: