Kışın çok fazla domates kullanmayı sevmiyorum. Malumunuz tadı tuzu da olmuyor zaten. O yüzden kuru domatesi denemeye karar verdim. İlk defa denedim ama biz çok beğendik. Artık yemeklerimde kuru domates kullanırım.
Malzemeler:
8-10 adet kuru domates
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı kaynar su
Arpa şehriye
Sıvıyağ ve tuz
Yapılışı:
İlk önce kuru domatesleri küçük küçük doğrayıp kaynar suya koyalım. 15 dakika bekletelim. Daha sonra yağ da arpa şehriyeleri kavurduktan sonra pirinçleri ekleyip kavuralım. Kaynar suyu ekleyelim. Kuru domatesleri ve tuzunu ekleyelim. Suyunu çekene kadar pişirelim. Demlendikten sonra servis edelim.
Afiyet olsun…
Kendimce
Feb 17, 2010 @ 19:37:34
Çok şık görünüyor Zeynepçim ellerine sağlık
aslı'nın mutfağı
Feb 24, 2010 @ 07:00:11
Merhaba, kuru domatesli pilav çok güzel bir fikir.. Biz bol sarımsak ve zeytinyağında bekletir, meze olarak yeriz. Tavsiye ederim..
umutluhayat
Feb 26, 2010 @ 10:39:32
öncelikle ellerinize sağlık çok güzel olmuş.Kuru domatesi bende hiç denemedim.tavsiyenize uyarak deneyeceğim
Asuman'la
Mar 01, 2010 @ 10:51:18
eşimde benden domatesli pilav istedi bende merak ediyordum kuru domatesleri en kısa zamanda denicem hatta nerde benim montum :))
Zeynep
Mar 01, 2010 @ 10:54:25
Deneyenler afiyet olsun.
Denemek isteyenlere de kolay gelsin. :-)))
EsEr
Mar 02, 2010 @ 07:32:27
Sitenizi ve tariflerinizi beğendim. Ellerinize sağlık.
Miskokulu Lezzetler
Mar 07, 2010 @ 13:33:36
Kurutulmuş domatesi çok seviyorum ama pilavda denememiştim.Denemeye değer.Elinize sağlık.Sevgiler.