ELMALI TART

Çok yumuşak ve ağızda dağılan bbir hamuru var. Bizim evde herkes beğendi. sizede tavsiye ederim.

Malzemeler:

150 gram margarin (oda sıcaklığında)

2 yumurtanın sarısı

Yarım bardak şeker

2 su bardağı +1/4 su bardağı un

1 paketten biraz az kabartma tozu

4 adet orta boy elma

yarım bardak şeker

Yarım bardak parçalanmış ceviz içi

1 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı:

Öncelikle elmalar soyulur ve rendelenir. Daha sonra şekerle beraber tavaya alınır. Elmalar yumuşayana kadar pişirilir. Pişirdikten sonra içine ceviz ve tarçın eklenir ve soğumaya bırakılır.

Bir tasa un koyulu margarin, şeker, kabartma tozu ve yumurta sarıları eklenir. Yoğrularak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hamurum 2/3 si merdaneyle açılarak 25 cm lik yağlanmış, unlanmış kalıba yerleştirilir. Üzerine soğuyan elmalar yayılır. Kalan 1/3 hamur merdaneyle açılır. İnce şeritler kesilerek elmaların üzerine kafes şeklinde dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derce fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir.

1 Comment (+add yours?)

  1. umutluhayat
    Mar 18, 2010 @ 07:55:43

    ellerinize sağlık çok güzel olmuş

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: