JÖLELİ İRMİKLİ PASTA

Son zamanlar da sütlü irmik tatlısını çok yapar oldum. Hem kolay hem de lezzetli. Cumartesi günü yemeğe misafirim vardı. Tatlı olarak bu pastayı yaptım. Oldukça pratik ve görüntüsü de çok hoş.

Öncelikle sütlü irmik tatlısını pişiriyoruz. 3o cm lik kelepçeli kalıbımızı sudan geçirip irmik tatlısının yarısını kalıba yerleştiriyoruz. Yarım paket kakaolu bisküviyi kırıp biraz kırılmış ceviz ve tarçınlar karıştırıp tatlının üzerine yayıyoruz. Kalan irmik tatlısını üzerine yayıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra muz ve çilek dilimleriyle süsleyip üzerine bir paket muzlu jöle döküyoruz. Jöleyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp 10-15 dakika ılınınca meyvelerin üzerine dökmek gerekiyor. Biraz dışarıda soğuttuktan sonra Buzdolabında 2-3 saat bekletip servis yapıyoruz.

Afiyet olsun..

2 Comments (+add yours?)

  1. umutluhayat
    Apr 19, 2010 @ 07:26:08

    harika bir pasta olmuş,ellerinize sağlık

    Reply

  2. paşam41
    May 04, 2010 @ 14:29:39

    çok leziz görünüyor iştahım kabardı🙂

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: