HAVUÇLU VE PEKMEZLİ KEK

Evde vaktimi genelde bebek hazırlıklarıyla geçiriyorum. O yüzden mutfakta çok fazla vakit geçiremiyorum. Bu keki evde kalan 1 kavanoz pekmezi bitirmek için yaptım. Ama inanılmaz lezzetli bir kek oldu. Tavsiye ederim. Oğlum kekete pekmez olduğunu anlamadan yedi…

Malzemeler:

1 su bardağı pekmez

Yarım su bardağı şeker

3 yumurta

Yarım su bardağı sıvıyağ

1 paket kabartma tozu

2 su bardağı rendelenmiş havuç

1 çay bardağı üzüm

Aldığı kadar un( Yaklaşık 2 bardak)

Yapılışı:

Şeker ve yumurta çırpılır. Pekmez eklenir. Tekrar çırpılır. Sıvı yağ ve havuç eklenir. Karıştırılır. Daha sonra un ve kabartma tozu eklenir. Un yavaş yavaş eklenir. Kıvama gelince kesilir. En son üzümler eklenir. Yuvarlak bir borcam da 180 derce de yaklaşık 1 saat pişirilir.

Afiyet olsun…

2 Comments (+add yours?)

  1. Eylem
    May 11, 2010 @ 05:33:34

    çok saglıklı bir kek olmuş.ogluna afiyet olsun.ellerine saglık.

    Reply

  2. umutluhayat
    May 11, 2010 @ 11:10:30

    ellerinize sağlık özellikle çocuklar için müthiş bir kek

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: